جو دوسر با پوشینه رسید. خلوص بذور در حد 99% بوده و قوه نامیه 92% دارد و عاری از هر گونه آلودگی و قارچ و باکتری می باشد.
این سورگوم یک بذر علوفه ای است که برای تکثر مناطق ایران کاربرد دارد. این بذر زودرس بوده و برای چرای مستقیم، علوفه تازه و خشک مناسب است.
سورگوم اسپید فید
1- علوفه ای زودرس
2-مناسب برای چرای مستقیم، علوفه تازه و خشک
3- مناطق مناسب کشت، سرد،معتدل، گرم و گرم و خشک
4- تیپ بوته: قابلیت پنجه زنی،میانگین ارتفاع 215 سانتی متر
5-طول دوره رشد: 70 روز(تا اولین برداشت)
6- میانگین عملکرد: 80-90 تن در هکتار
7- میانگین عملکرد علوفه خشک سورگوم: 21 تن در هکتار
8-متوسط طول خوشه:30 سانتی متر
9-میانگین وزن هزار دانه:18 گرم
10-واکنش به خشکی: تحمل نسبی
11- واکنش به شوری: تحمل نسبی
12-واکنش به خوابیدگی:مقاوم
13-رنگ دانه: قهوه ای
14- تعداد چین: 2-3 چین
این یونجه دارای گواهی سلامت بوده و از نظر قوه نامیه و خلوص و عدم وجود سس مورد تایید موسسه ثبت و گواهی بذر کشور می باشد. این یونجه دارای خلوص 99.9% بوده و از نظر قوه نامیه با توجه به استاندارد قوه نامیه که توسط ثبت و گواهی اعلام شده و معمولا استاندارد85% را دارد همه یونجه ها بالاتر از استاندارد می باشند.
بذر خیار در قوطی های 100 گرمی با رقم Beth alpha از شرکت Rossen seeds B.V. موجود می باشد.این بذور در کارتن های 50 عدد قابل عرضه می باشد.
بذر مرتعی،Poa annua با نام انگلیسی Annual bluegrass و نام فارسی علف چمنزار یکی از گیاهان مرتعی برای احیا و اصلاح مناطق خشک و نیمه خشک و مناطق نیمه استپی استفاده دارد. ولی به عنوان یک علف هرز هم مطرح بوده،گیاهی یکساله از تیره گندمیان بوده و با داشتن پیازهایی در قسمت های زیر زمینی به خوبی می تواند زمستان های سخت را به سر برده و در اوائل بهار به رشد خود ادامه دهد. این گیاه می تواند در کنار گیاهانی مانند بروموس تومنتلوس یا علف پشمکی و آگروپایرون ها در مراتع نیمه استپی کشت شود. وزن هزار دانه گیاه 5تا 6 گرم می باشد و برای هر هکتار حدود 5 تا 7 کیلوگرم بذر کافی به نظر می رسد.
بسمه تعالی
گزارش اولین همایش ملی به نژادی گیاهان داروئی 8 و 9 بهمن ماه 1402 کرمان
همایش ملی به نژادی گیاهان داروئی با مساعدت و همکاری دانشگاه شهید باهنرکرمان، اتحادیه انجمن های گیاهان داروئی و موسسه ثبت و گواهی بذر کشوردر دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد. مجموعاً 130مقاله به دبیرخانه ارسال شده بود ه که 110 مقاله پذیرفته شد. تعدادی از مقالات (حدود 16 مقاله) بصورت شفاهی و بقیه به صورت پوستر ارائه گردید. اینجانب هم مقاله ای رابصورت سخنرانی ارائه نمودم که عنوان آن چالش ها و راهکارهای تولید بذر گیاهان داروئی در ایران بود.
نکات مهم و قابل توجه در این همایش بصورت ذیل بود.